Rådjursjakt med drivande hund 31 dec (SAMLING 50-METERSBANAN)

Blir rådjursjakten av?

Med rådande restriktioner och rekommendationer är svaret Ja. Anledningen till detta är:

  1. Verksamheten bedrivs helt och hållet utomhus.
  2. Eftersom du, som medlem i LJVK, är särskilt inbjuden till detta evenemang räknas det inte som en offentlig sammankomst eller allmän tillställning. Rådjusjakten är därför att räkna som en rent privat tillställning och kan därför inte förbjudas eller begränsas rent antalsmässigt. Läs mera på jägareförbundets hemisda: https://jagareforbundet.se/aktuellt/forbundsnyheter/2020/11/vad-innebar-de-nya-covid-reglerna-for-jakten/?fbclid=IwAR3X0fBBT6oj4r49MKQrbOuRMQTfUOdDM2Ph4VV8MOD1IrzuyA0tGMgTGXY
  3. Jakt och viltvård är verksamhet som med fördel kan bedrivas, om vi bara tänker oss för och har respekt för varandra. Då trumfar nyttan av umgänge (på avstånd) med andra jägare och att röra sig i skog och mark, över de små risker jakt i dessa tiden innebär. Detta är helt enkelt någon vi behöver.
  4. Vi jägare är vana att ta stort ansvar när det gäller vapensäkerhet, jaktetik och liknande. Så att även ta ansvar för att jakten ska bedrivas på ett så säkert sätt som möjligt, ur Covid 19-perspektiv, tror jag inte blir något problem.

Vissa förändringar blir det dock. För att man inte ska tvingas trängas vid termosar och fikabröd skippar vi fikat i år. Var och en får givetvis ta med eget fika och termos. Vi kommer tända flera eldar vid samlingen och mellan såtarna, så vi slipper trängas alla runt en eld.

Kom ihåg att kolla hemsidan kvällen innan jakt, då det kan hända saker med kort varsel. Om inte så ses vi 31 dec.

Notera att vi inte samlas vid brandövningsplatsen denna gång, utan vid 50-metersbanan.

/Anders

Alla medlemmar i Luleå jaktvårdsklubb är välkomna. Vi försöker hinna med minst två såtar under varje jaktdag. P.g.a. rådande pandemi skippar vi fikat. Medtag eget kaffe och eventuellt fika.

COVID-19
Det är av yttersta vikt att du följer nedanstående riktlinjer.

  • Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
  • Stanna hemma om någon i ditt hushåll har förkylningssymptom.
  • Håll minst en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Samåk inte med andra i bil.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 pers. Skulle det visa sig bli väldigt många anmälningar, och vi har tillgång till flera hundar, kanske vi delar upp hela sällskapet i två grupper som då jagar på olika områden. Detta beslutas i så fall i så god tid som möjligt, eller senast kvällen innan jaktdagen. Det kan även tänkas att nya råd och direktiv kommer från FHM med kort varsel. Kontrollera alltid senaste info på hemsidan kvällen innan jaktdagen.

Läs mer i PM:et här: http://media.ljvk.se/2020/11/PM_Radjursjakt_2020.pdf

Som deltagare i jakten förväntas du ha läst och tagit till dig innehållet i PM:et. Är något oklart är det bara att höra av sig till jaktledaren.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.