Rådjursjakt med drivande hund lör 3:e december På Långåsen

Samling kl 8:00 Traktorvägen Långåsen. Fika och korv kommer finnas. Ta med egen dryck.

https://goo.gl/maps/9iEF2qtjkAKgVpM27

Nu ska vi testa att jaga på Långåsen. Alla medlemmar i Luleå jaktvårdsklubb är välkomna.

På senaste jakten pratade jag om att man kan använda kula på Långåsen, men efter att ha rådfrågat förståndiga jägare har jag tagit beslutet att vi bara tillåter hagel. Riskerna för hundar och hundförare bedömer jag vara för höga om vi jagar med kula. Vi jagar således endast med hagel, enligt PM:et.

Det går även bra att ta med en gäst. Gästjaktkort kostar 100 kr och löses av medlem. Betalning sker via swish 123 228 98 09. Märk betalningen med ditt namn, medlemsnummer och gästens namn. Vi försöker hinna med minst två såtar under varje jaktdag.

Nytt för i år är att vi kommer arrangera en fest. Vi, som varit med och jagat, kommer träffas och äta rådjur, tillbehör och dryck. Det första vuxna djuret fälldes av Anders Wikström, så kött till festen är säkrat.

Som deltagare i jakten förväntas du läsa igenom och ta till dig det som står i PM:et. Medlem ansvarar för att eventuell gäst tar del av PM:et. Notera att detta jakttillfälle inte står med i PM:et.

http://media.ljvk.se/2022/09/PM_Radjursjakt_med_drivande_hund_2022.pdf

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.